Vesa Hiltula berömmer dem som jobbat med släckningsarbetet.

”Räddningstjänsten gör en hjälteinsats, man blir varm i hjärtat”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har fått branden på Lilla Nyby under kontroll, och nu hyllar anläggningschefen Vesa Hiltula deras och andras arbete.

– Det är helt otroligt hur många som ställer upp och hjälper till när det sker något så olyckligt som detta, säger han.

Släckningsarbetet på Lilla Nyby fortsätter och väntas pågå i flera dagar framöver. Lilla Nybys anläggningschef Vesa Hiltula säger att arbetet hittills gått bra och hyllar alla som hjälpt till. Många frivilliga har ställt upp och bidragit till släckningsarbetret på olika sätt.

”En hjälteinsats”

– Det är allt ifrån att vi fått låna vattenkanoner från stads- och parkförvaltningen och fritidsförvaltningen till restauranger som ställer upp att leverera mat till alla som jobbar. Räddningstjänsten gör en hjälteinsats likaså vår egen fantastiska personalstyrka som jobbar jour och en del av dem är dessutom inkallade från sin semester. Man blir varm i hjärta och stolt, säger Vesa Hiltula.

branden på lilla nyby

Lilly Nyby kommer att hålla stängt under helgen på grund av branden. Hur det blir nästa vecka är inte klart än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

branden på lilla nyby

Mer i ämnet