Grävmaskinens kamp mot elden – här dränks soporna Foto: SVT

Grävmaskinens kamp mot elden – här dränks soporna

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande pågår ett intensivt arbete med att släcka branden på Lilla Nyby återvinningscentral i Eskilstuna, men på onsdag hoppas man kunna öppna igen.

Det var i torsdags som en stor brand utbröt på Lilla Nyby. Räddningstjänsten jobbade hårt, främst för att se till att branden inte spred sig till den intilliggande skogen.

Sent på lördagen avslutade räddningstjänsten sin insats, varpå Eskilstuna energi och miljö tog vid med intensivt släckningsarbete.

branden på lilla nyby

Då ska branden vara släckt

Branden gör också att återvinningscentralen håller stängd måndag och tisdag. Men förhoppningen är att man ska kunna öppna igen på onsdagen.

– Vi kommer åtminstone ha stängt imorgon, sedan hoppas vi på att öppna onsdag. Men det beror lite på hur det blåser, säger Vesa Hiltula, återvinningschef.

LÄS MER: ”Räddningstjänsten gör en hjälteinsats, man blir varm i hjärtat”

Var ska man åka fram till dess?

– Retuna återvinningscentral är öppen. Annars kan man åka till Strängnäs om man har närmre dit. Har man verksamhetsavfall kan det skickas till Retuna.

Just nu utreds vad som låg bakom branden och vilka miljökonsekvenser den orsakat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

branden på lilla nyby

Mer i ämnet