Enligt Mårten Levin, vd för Mälardalståg så är direkttågen planerade att börja rulla den 16 december.

Nya tågavgångar mellan Eskilstuna och Stockholm

Publicerad

Förra året meddelade Mälardalstrafik att ett nytt direkttåg mellan Eskilstuna och Stockholm skulle tillkomma under 2019. Nu är det planerat att tågen ska börja gå i december i år.

De nya tågen kommer att gå mellan Eskilstuna och Stockholm med en restid på 45 minuter. Enligt Mårten Levin, vd på Mälardalstrafik är tågen planerade att börja gå den 16 december.

– Det kan bli tidigare men också senare. Vi är beroende av att tågtillverkaren ska hinna göra sina provkörningar för att garantera att tågen uppfyller alla krav. Men vi planerar för den 16 december, säger han.

Vill uppnå regionförstoring

Regionerna i Mälardalen har kommit överens om att erbjuda bättre möjligheter att pendla till Stockholm. Syftet är att uppnå det man kallar regionförstoring.

– Det innebär att invånarna får möjlighet att söka arbeten eller utbildningar som kanske inte finns på hemorten eller i grannstaden, och att företag på motsvarande sätt kan få tillgång till ett större utbud av arbetskraft, säger Mårten Levin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer