Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar diabetikern Linda Blom varför hon tycker diabetesvården har blivit sämre. Foto: Erik Kammerland /SVT

Diabetikern Linda om vården i Sörmland: ”Det har blivit svårare att få kontakt”

Publicerad

Flera diabetiker i Sörmland vittnar om stor ruljans, låg tillgänglighet och bristande stöd bland diabetespersonalen i regionen. Det här enligt Linda Blom representant från Diabetesföreningen Katrineholm med omnejd.

– Uppfattningen hos oss i föreningen är ganska lika att det ser lite bättre ut på medicinmottagningarna men desto sämre på vårdcentralerna, säger Linda Blom från Diabetesföreningen Katrineholm med omnejd.

I klippet ovan berättar diabetikern Linda Blom varför hon tycker diabetesvården har blivit sämre.

Enligt Diabetesbarometern som tas fram av Svenska Diabetesförbundet får länet låga betyg, bland annat vad gäller kontinuiteten av personal.

Där man dels mäter undersökningen på en enkät som runt 3500 personer med diabetes har fått svara på, men också hur behandlingsresultaten ser ut i olika regioner på centrala områden i diabetesvården, baserat på data från Nationella Diabetesregistret. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.