Djurparkschef Anita Burkevica tar med oss på en rundtur i parken och visar några av de åtgärder som gjorts för att skydda både djur och människor. Foto: SVT

Besöksgräns när Parken zoo öppnar: ”Måste undvika trängsel”

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen öppnar Parken zoo i Eskilstuna för säsongen men med tanke på coronapandemin har man gjort flera åtgärder för att förhindra smittspridningen. Inledningsvis är hela nöjesfältet avspärrat då det finns risk att det blir trångt där.

– Det är jättetråkigt, för det är en del av upplevelsen som vi erbjudit tidigare, säger djurparkschefen Anita Burkevica.

Inne i djurparken finns det större möjligheter att vistas och man hoppas kunna hålla koll på antalet besökare genom att besökarna helst ska anmäla i förväg på parkens hemsida att de kommer. I början begränsar man antalet besökare till 1500.

– Men skulle någon komma hit spontant kan vi säkert lösa det, säger Anita Burkevica.

Samma restriktioner som i övriga landet gäller även i parken. Man uppmanar besökare att hålla avstånd och man kan både tvätta och sprita händerna på fler platser än tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet