Djurrättsgrupp polisanmäler sörmländsk kycklinguppfödare

Publicerad

En kycklinguppfödare i Sörmland har blivit polisanmäld av organisationen Djurens rätt. Enligt organisationen har fåglar på gården utsatts för stort lidande. Uppfödaren uppges vara leverantör till Kronfågels slakteri i Valla utanför Katrineholm.

Efter att Djurens rätt fått tillgång till bilder och filmer så har organisationen nu valt att polisanmäla en sörmländsk kycklinguppfödare.

”Eftersom det handlar om många individer så kan fallet omfattas av den nya straffbestämmelsen grovt djurplågeri”, skriver Djurens rätt i ett pressmeddelande.

Tidningen Aftonbladets granskande program 200 sekunder har fått tillgång till bilder och filmer från gården som uppges vara leverantör till Kronfågels slakteri i Valla. Bilderna visar sjuka och döda djur.

200 sekunder har varit i kontakt med Kronfågel där vd:n Fredrik Strømmen reagerar starkt på materialet.

– Det här är verkligen inga trevliga bilder. Sjuka och döda djur. Det är ingenting jag vill se och jag förstår att de väcker känslor. Så här ska det inte se ut, säger han till programmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.