Per Heidenfors berättar att Region Sörmland gemensamt med Q-park tittar på hur de kan göra displayen på parkeringsautomaterna mer användarvänliga. Foto: TT/SVT

Efter kritiken mot p-automaterna – Region Sörmland utlovar åtgärdspaket

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Region Sörmland fått in flera klagomål från allmänheten om att parkeringsautomaterna vid Mälarsjukhuset och Nyköpings lasarett inte är användarvänliga utlovas flera åtgärder.

– Vi har fått in en hel del synpunkter från våra medborgare, säger Per Heidenfors, verksamhetschef på Fastighetsservice Region Sörmland.

Regionen har under veckan haft ett möte med Q-park där man diskuterat hur bra parkeringsautomaterna egentligen fungerar.

Flera bötfällda

Som SVT berättat tidigare har flera personer blivit bötfällda för att man råkat knappa in fel registreringsnummer i en parkeringsapp eller i en automat vid Mälarsjukhuset och Nyköpings lasarett.

– Vi kommer att ha personal ute på parkeringarna i både Eskilstuna och Nyköping för att fånga upp synpunkter som finns, säger Per Heidenfors.

I klippet ovan kan du höra mer om vilka åtgärder som sätts in.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.