Nya möjligheter till att stanna senare i Stockholm på fredagar och lördagar. Foto: TT

Efterlängtade kvällståg från Stockholm snart verklighet

Publicerad

Efter flera år av synpunkter senareläggs nu sista tågen från Stockholm till Nyköping och Katrineholm på fredagar och lördagar.

Det är från och med den 9 december som tidtabellen ändras. Det sista tåget från Stockholm mot Hallsberg, via bland annat Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker, avgår i dag 22.01 på fredagar och 18.58 på lördagar. Den 9 december ändras avgångstiden på både fredagar och lördagar till 23.34.

– Vi har sedan flera år tillbaka fått synpunkter på att det sista tåget ligger alldeles för tidigt. Nu kommer det finnas möjlighet att gå på teater, bio eller krogen i Stockholm för att sedan åka hem, säger Matthias Pfiel, trafikanalytiker på Sörmlandstrafiken.

Även sena tåg till Nyköping

En liknande förändring görs på den så kallade Nyköpingsbanan. Från Stockholm mot Norrköping via bland annat Vagnhärad och Nyköping. I dag är sista avgången klockan 21.32 på både fredagar och lördagar. Den avgångstiden ändras till 23.40.

Även tåg 139 får en ny avgångstid från Södertälje. Från 15.33 i dag till 15.50 med start den 9 december. Tåget går mot bland annat Katrineholm och Vingåker och brukas flitigt av de som pendlar till Scania i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.