Polisen vid brottsplatsen i centrala Nyköping. Foto: Pontus Stenberg

Efter grova våldsdåden i Nyköping: En person har anhållits

Uppdaterad
Publicerad

Tre grova våldsdåd inom loppet av bara några dagar – det inträffade i Nyköping i slutet av augusti. Nu har en person anhållits misstänkt för två av dem.

Det var den 27 augusti som en man i 30-årsåldern skadades i en skjutning i ett bostadsområde i Nyköping. Några dagar senare, den 31 augusti, inträffade en explosion vid entrén till ett bostadshus i samma område som skjutningen.

Chefsåklagare Robert Eriksson bekräftar nu att en person är anhållen misstänkt för båda händelserna. Enligt åklagaren ska personen inte komma från Nyköping, men någon mer information om denne vill han inte ge.

Våldsvågen i Nyköping

– Det offentliggör jag inte av lite olika skäl, säger han.

Personen är misstänkt för mordförsök i båda fallen och grov allmänfarlig ödeläggelse i ett av dem.

Ytterligare en skjutning

Den 29 augusti inträffade det också en skottlossning, men då i en annan del av staden. Någon hade skjutit in genom ett fönster till en lägenhet, och en man skadades. Ännu har ingen frihetsberövats kopplat till det fallet.

I videon: Så såg det ut på platsen efter skottlossningen 27 augusti.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen vid brottsplatsen i centrala Nyköping. Foto: Pontus Stenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Nyköping

Mer i ämnet