Eskilstunabo lurade till sig paket – åtalas för flera brott

Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern från Eskilstuna ska bland annat ha lurat till sig flera postpaket genom att ha använt sig av andras identitetsuppgifter. Nu åtalas hon för flera brott vid Eskilstuna tingsrätt.

Kvinnan har vid flera tillfällen lurat personal i samband med utlämning av postpaket. Hon ska enligt åtalet bland annat ha använt en falsk identitetshandling.

Under drygt sex månader 2018 hämtade hon ut ett 10-tal leveranser som inte var avsedda till henne. Värdet för samtliga paket uppgår till 56 624 kronor och målsägandena yrkar på skadestånd på totalt 44 766 kronor. 

Åtalas för flera brott 

Förutom bedrägeri och olovlig identitetsanvändning åtalas Eskilstunabon för bidragsbrott efter att hon ska ha lämnat oriktiga uppgifter om sina studieavsikter i ansökan om studiemedel. Ett merkostnadslån på 40 730 för utlandsstudier som inte påbörjats ska ha betalats ut felaktigt. 

Kvinnan nekar till samtliga brott. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.