Här tycker Eskilstunaborna till om de nya broplaneran. Foto: SVT

Nya broplaner i Eskilstuna: ”Jag vill ha bastubad i ån”

Uppdaterad
Publicerad

Om några år planerar Eskilstuna kommun att bygga en ny gång- och cykelbro. Det blir den femte bron i centrala Eskilstuna.

Tanken med den nya bron är att göra det lättare för cyklister och gångare att ta sig fram i stan. Den ska även knyta ihop centrum med den norra sidan och ska därför byggas mellan Klostergatan och Kyrkogatan. Men en bro kan vara så mycket mer än bara praktisk.

– Jag skulle till exempel gärna se en bastu och att man jobbar med Eskilstunaån och att man kan bada i den, säger Karl Tuikkanen, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen, som menar att bron kan bli en mötesplats.

Karl Tuikkanen framför ett av de framtida brofästena. Foto: SVT

Invånarna ger synpunkter

På kommunens hemsida kan nu invånarna vara med och ge tankar och idéer om de nya broplanerna, till och med den 30 november. Det är bra ur en demokratiskt synvinkel, hävdar Karl Tuikkanen.

– Det kan ju vara så att någon ser någonting som vi inte har sett. Så det är jättebra att man får in olika synpunkter, säger han.

I klippet ovan frågar SVT Eskilstunaborna om vad de tycker om broplanerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.