Erik Bengtzboe är Moderaternas talesperson för arbetsmarknadspolitiken, och ordförande för Moderaterna i Sörmland. Foto: Janerik Henriksson/TT, Owe Nilsson / TT

Extrainsatt möte om Erik Bengtzboes framtid

Uppdaterad
Publicerad

Valberedningen håller ett extrainsatt möte på onsdagen där det ska avgöras om Erik Bengtzboe kan fortsätta som ordförande för Moderaterna i Sörmland.

Valberedningen hade redan fattat ett beslut om att föreslå Erik Bengtzboe som ordförande för Moderaterna i Sörmland. Detta innan Aftonbladets avslöjande om att Bengtzboe har fått ersättningar på över 158 000 kronor genom att folkbokföra sig hos sin mamma i Nyköping, trots att han inte bott där. I morgon håller valberedningen ett extramöte för att diskutera Bengtzboes framtid.

– Det är en intern process som vi har startat upp därför att det finns behov att varje lokal förening får diskutera hur man tänker inför stämman, säger Lotta Finstorp, ordförande i valberedningen i Sörmland.

Turerna kring Erik Bengtzboe

Finstorp om Bengtzboe: ”Det har ju skakat om alla”

Lotta Finstorp tror att det extrainsatta mötet imorgon kommer att handla om att alla lokalföreningar i länet får tycka till, men att ett faktiskt beslut kan komma att fattas senare, dock innan partiets förbundsstämma som hålls den 4 maj i Gnesta.

– Det har ju skakat om alla och det finns många frågor kring hur vi ska tänka nu, säger Lotta Finstorp.

Vad tycker du om att Bengtzboe har fått lämna sina uppdrag som vice utskottsordförande och som arbetsmarknadspolitisk talesperson för partiet?

– Som riksdagsledamot har parti och gruppledning fattat ett beslut, och det var ju rimligt.

Vad anser du om hans framtid i Sörmland?

– Jag är sammankallande i valberedningen så jag kliver inte fram i media och talar om vad jag tycker, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna kring Erik Bengtzboe

Mer i ämnet