Fem skjutningar med skottskador senaste året – en sitter häktad

Publicerad

Totalt har fem skottlossningar, som resulterat i personskador och dödsfall, inträffat i Eskilstuna det senaste åren. En sitter häktad för skjuten vid McDonalds för försök till mord. Ingen har ännu fällts för något av brotten.

Skjutningar med rapporterade skador i Eskilstuna sedan oktober förra året:

  • En 31 årig man skjuts ner utanför en trappuppgång i Årby den 13 oktober 2016. Han avlider senare till följd av sina skador.  
  • Bara några dagar senare, på måndagskvällen den 17 oktober, skjuts en 19-åring i bröstet i bostadsområdet Lagersberg. Han får bland annat svåra skador på höger lunga.  
  • En skottskadad man, 19 år gammal, påträffas på Fristadstorget den 17 maj i år. Dit har han tagit sig efter att han blivit skjuten vid en parkering vid McDonals i centrala Eskilstuna. En man sitter sedan mitten av juli häktad på sannolika skäl misstänkt för skjutningen.  
  • En 19-åring med skottskador i benen lämnas vid akutmottagningen natten mellan fredag och lördag den 5 augusti. Personer som fört honom dit försvinner från platsen. Mannen ska ha blivit skjuten i Fröslunda, där vittnen hört skottlossning under natten.  
  • På söndagseftermiddagen, den 3 september, blir en 18-åring man skjuten i båda låren. Skjutningen inträffar intill en bollplan centralt i bostadsområdet.

En sitter häktad, men i övrigt har ingen fällts för brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.