Mannen hittades på en innergård i stadsdelen Lagersberg i Eskilstuna. Foto: Filip Lundh

Ung man skjuten i bröstet – hittades på gata i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man hittades sent på måndagskvällen skjuten i bröstet i Lagersberg, Eskilstuna. Mannen hittades på gatan, enligt polisen som vet vem den unge mannen är sedan tidigare. Mannen har nu opererats och läget beskrivs av sjukhuset som stabilt.

Det var vid klockan 22.41 på måndagskvällen som polisen påträffade en skottskadad man född 1997 i stadsdelen Lagersberg i Eskilstuna. Polisen fanns i området under kvällen, och ska ha hittat 19-åringen liggande på gatan.

– Han har en skottskada i bröstet, säger Lennart Ahlin, vakthavande befäl vid polisen Sörmland, till SVT Nyheter.

Skjutningar i Eskilstuna

Läs mer: 30-åring sköts ihjäl förra veckan

Mannen fördes till Mälarsjukhuset med ambulans. Han hade bland annat svåra skador på höger lunga. Mannen opererades under natten och läget är nu stabilt, enligt en bulletin från sjukhuset.

Skottskadade mannen välkänd hos polisen

19-åringen är känd av polisen sedan tidigare, lät myndigheten meddela i ett tidigt skede genom den korta kommuniké man publicerade på myndighetens hemsida strax efter midnatt.

– Livsstilskriminell har väl varit ett modeord, och det beskriver den här personen ganska väl, säger Lennart Ahlin, vid Sörmlandspolisen.

Mot vilken bakgrund gör ni den bedömningen?

– Han är dömd tidigare, flera gånger för flera olika brott.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord, och man har nu spärrat av platsen där mannen hittades. En teknisk undersökning har inletts och nu letar man efter möjliga vittnen i området. Ingen person har gripits misstänkt för mordförsöket.

– Vi letar i området efter grejer som kan tillhöra gärningsmän. De kan ju ha tappat vapen, han är ju skjuten, säger Ahlin till TT.

Andra brutala skjutningen på kort tid

Så sent som förra veckan sköts en 30-årig man i huvudet i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Även då rörde det sig om en man som polisen ska ha känt till sedan tidigare. 30-åringen avled till följd av sina skador.

Enligt polisen finns det inget konkret som i nuläget gör att man kopplar samman de båda händelserna. Men enligt Lennart Ahlin har skjutningarna en tydlig sak gemensamt – det rör sig om kriminella personer som drabbats.

– Det är väl knarkuppgörelser eller något liknande. Men det är ingenting jag vet något om, säger han till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet