Eskilstunas socialchef Mehmed Hasanbegovic. Foto: SVT

Efter skjutningen: Extra resurser till skola

Uppdaterad
Publicerad

Nu sätter socialtjänsten i Eskilstuna in extra resurser på Lagersbergsskolan. Enligt socialchefen finns risk för att barn och unga identifierar sig med det som hänt.

Lagersbergsskolan, som är en grundskola med elever från förskoleklass till årskurs 6 har signalerat att det behövs extra insatser i skolan efter gårdagens skjutning. Under dagen ska läget i stadsdelen utvärderas och socialsekreterare, beteendevetare och terapeuter ska sättas in där det behövs.

Läs mer: Nu mobiliserar man efter nya skjutningen

Skjutningar i Eskilstuna

– Det finns barn och unga som kan identifiera sig med händelserna som varit, och där vill vi gå in och agera så man inte tar ställning för kriminalitet, utanförskap eller destruktivt beteende på något annat sätt, säger Eskilstunas socialchef Mehmed Hasanbegovic.

Läs mer: Polisen: ”Kan inte utesluta ett samband mellan skjutningarna”.

– Det handlar om förebyggande arbete. Det handlar om trygghet och säkerhet för barn och unga som vistas på våra skolor, inte minst Lagersbergsskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet