De fyra ferieassistenterna Saham Osman, Rasmus Sundberg, Mahbuba Gündüz och Mohamed Abdikarim ska få ungdomar i Nyköping att aktivera sig mer under sommaren. Foto: SVT/Peter Widén

De sommarjobbar med att aktivera ungdomar i Nyköping

Publicerad

Under sommaren arbetar fyra ferieassistenter med att aktivera barn och ungdomar i Nyköping. Något som bland annat ska leda till minskad skadegörelse.

– Vi gör det här för att främst nå ut till ungdomar i ”orterna”. De kanske inte har aktiviteter och kanske är lite mer utsatta. Vi ska finnas där som en förebild, skapa band och låta dem hänga med på aktiviteter, säger Saham Osman som är en av ferieassistenterna vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Projektet, som har fått statliga medel från Tillväxtverket, går ut på att integrera ungdomar över bostadsgränserna i Nyköping. Arbetet kommer främst bedrivas i områden som Brandkärr, Stenkulla, Arnö och centrum.

– Vi vill att ungdomar ska kunna integrera med hela Nyköping och inte bara hålla sig till ett område. Och att de ska ha något att göra på fritiden istället för att bara hänga runt och skapa problem, säger Mohamed Abdikarim, ferieassistent.

Hör säkerhetssamordnaren Eva Johansson och ferieassistenterna Saham Osman och Mohamed Abdikarim i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.