Flensbon Jeanette Dahlin hoppas människor skyddar sig själva och andra när smittspridningen nu ökar i Flen. Foto: SVT

Flen hårt drabbat av corona – högst antal veckofall någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Flens kommun har drabbats hårt av coronaviruset. Förra veckan upptäcktes 47 nya fall vilket är den högsta veckosiffran någonsin i kommunen under pandemin.

– Det är tråkigt, säger Jeanette Dahlin som bor i Flen.

I Sörmland fortsätter ökningen av coronafall och Flen toppar statistiken i länet om man ser till antalet fall per 10 000 invånare: 31. Det visar färska siffror från Folhälsomyndigheten.

– Det beror framför allt på att vi fått en klustersmitta, säger kommunchefen Håkan Bergsten.

Coronaviruset i Sörmland

Enligt honom är det nu viktigt att man håller i och följer de rekommendationer som finns för att begränsa smittspridningen. Däremot har kommunen inte vidtagit några speciella åtgärder för att ändra utvecklingen.

– Nej, inget just nu. Men vi har kontakt med regionen och följer utvecklingen. Vi tar det på allvar och jag tycker det här är olustigt, säger Håkan Bergsten.

I klippet berättar kommunstyrelsens ordförande, Ann-Charlotte Munter (S) om hur man bör bete sig för att minska smittspridningen. Du kan också höra hur människor i Flen reagerar på smittan.

Antal fall per 10 000 invånare i Sörmland:

Eskilstuna: 19

Flen: 31

Katrineholm: 14

Vingåker: 10

Nyköping: 19

Oxelösund: 8

Trosa: 10

Gnesta: 8

Strängnäs: 10

Källa: Folkhälsomyndigheten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet