Hör Lena Karlsson, samordnare på Frivilligcentralen i Eskilstuna, berätta hur pandemin har begränsat verksamhet – men att fler nu vill bli volontärer: ”Folk kliver fram när det är svåra tider”. Foto: SVT

Fler vill hjälpa till hos Frivilligcentralen under pandemin

Publicerad

Flera aktiviteter hos Frivilligcentralen i Eskilstuna har tvingats ställas in – samtidigt som fler ensamma behöver stöd. Tidigare har man bland annat haft volontärer som gjort besökt på äldreboenden.

– I och med coronan är alla besök inställda och man har fått tänka om. I stället ringer man, säger Lena Karlsson, samordnare på Frivilligcentralen.

Frivilligcentralen, som fyller 10 år i dagarna, är en ideell förening med syfte att utveckla och samordna det frivilliga sociala arbetet kommunen.

En av tjänsterna som har påverkats av pandemin är fixartjänsten, som många använder, där de som behöver kan få hjälp med enklare saker.

– Tyvärr kan vi inte gå in till folk under de restriktioner som finns för att byta gardiner, men vi kan hjälpa till med annat, att handla till exempel, säger Lena Karlsson.

I stället för att träffas inne har Frivilligcentralen, som firar 10 år i dagarna, försökt att flytta ut verksamheten.

I videoklippet hör du hur verksamheten har påverkats – samtidigt som fler personer nu hör av sig och vill bli volontärer

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.