Branden i ett soprum i Slagsta i Eskilstuna spred sig till närliggande bilar. Fyra bilar ska ha skadats, enligt polisen. Foto: Kjell Carlsson

Flera bilbränder i Sörmland under natten

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar har brunnit i Sörmland under natten till måndagen. I samtliga fall misstänker polisen brott, men man tror inte att det finns någon koppling mellan bränderna.

Strax innan klockan fyra började två bilar brinna inne i en carport i Vagnhärad. Ingen person ska ha kommit till skada. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Vid halv fem-tiden började ett soprum brinna i Eskilstuna. Rummet blev övertänt och elden spred sig till närliggande bilar. Fyra bilar ska ha blivit skadade. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Strax innan klockan sex började två bilar brinna på Arnö i Nyköping. Räddningstjänsten lyckades hejda elden som spred sig till närliggande hus och ingen person ska ha kommit till skada. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

– Vi tror inte att bränderna är kopplade till varandra, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.