Den största andelen mijöbilar bland sörmländska kommuner finns i Eskilstuna. Foto: Tomas Oneborg/TTBild

Här är kommunerna i Sörmland som kör mest klimatsmart

Uppdaterad
Publicerad

Fem av nio kommuner i Sörmland har fler miljöbilar i sina fordonsflottor än rikssnittet. Det visar en sammanställning som nyhetsbyrån Siren har gjort från kommundatabasen Kolada.

Rikssnittet på andel personbilar och lätta lastbilar som är registrerade på kommunen eller kommuners majoritetsägda bolag och som räknas till klimatbonusbilar ligger på 45,5 procent.

I Sörmland har kommunerna Eskilstuna, Katrineholm, Vingåker, Strängnäs och Nyköping större andel miljöbilar än rikssnittet. I Eskilstuna, som är kommunen med högst andel miljöbilar, ligger siffran på 69,8 procent.

Kommunerna Trosa, Flen, Gnesta och Oxelösund äger däremot färre miljöbilar än rikssnittet. I Oxelösund, som har minst andel klimatbonusbilar, ligger siffran på 22,6 procent.

Andel personbilar och lätta lastbilar som är registrerade på kommunen eller kommunens bolag och som räknas till klimatbonusbilar.

Eskilstuna: 69,8 procent

Katrineholm: 56,6 procent

Vingåker: 52,2 procent

Strängnäs: 48,7 procent

Nyköping: 47,5 procent

Trosa: 37,9 procent

Flen: 36,3 procent

Gnesta: 33,8 procent

Oxelösund: 22,6 procent

Källa: Nyhetsbyrån Siren som gjort en sammanställning från kommundatabasen Kolada

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ett förändrat klimat

Mer i ämnet