Det nya äldreboendet i Katrineholm ska vara redo för inflytt i början av nästa år. Följ med in på en rundtur i klippet ovan. Foto: SVT

Följ med in i Katrineholms nya äldreboende med egen spaavdelning

Uppdaterad
Publicerad

Efter två års byggtid är det nya äldreboendet Dufvegården i Katrineholm snart klart. Boendet kommer ha 96 lägenheter, spa och biosalong.

Dufvegården kommer att stå klart för inflytt i början på nästa år. Och de första som flyttar in på boendet blir de som i dagsläget bor på Strandgårdens äldreboende, som ligger i anslutning till Dufvegården.

– Det ska renoveras och vi vill inte att de som bor där ska behöva leva mitt i en byggarbetsplats, säger Ulrica Truedsson (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln uppgavs en felaktig kostnad för det nya boendet. Rätt är att slutnotan kommer att landa på 285 miljoner kronor.

Se hur det nya boendet ser ut på insidan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.