I år arrangeras Folk och Kultur i Eskilstuna digitalt. Följ med bakom kulisserna i klippet ovan. Foto: SVT

Folk och kultur hoppas på digital folkfest

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen startade årets upplaga av Folk och Kultur i Eskilstuna. Förra året hade det kulturpolitiska konventet omkring 4 500 besök. Och på grund av pandemin har man i år fått tänka om kör helt digitalt i stället.

Det är för fjärde året som Folk och Kultur arrangeras i Eskilstuna. Konventet, som pågår i tre dagar, ska fungera som inspiration och debattforum för hela Kultursverige.

Men årets upplaga ser inte ut som vanligt, för inga deltagare kommer kunna besöka konventet fysiskt. Programpunkterna kommer istället att livesändas och deltagarna ska även kunna chatta med varandra i forum.

Folk och kultur

Projektledaren Linde Sjöstedt tror att den digitala varianten kan få fler att delta.

– Nu har vi nästan 3 500 inloggade digitalt och det ökar hela tiden. Jag tror att vi dessutom blir ännu mer tillgängliga i år eftersom det inte kostar något att delta, säger hon under onsdagsförmiddagen.

Häng med bakom kulisserna på konventet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Folk och kultur

Mer i ämnet