Det har varit oroligt vid fritidsgården i Nyfors under flera kvällar i rad. Foto: SVT

Fritidsgården i Nyfors utsatt för skadegörelse – två gripna

Uppdaterad
Publicerad

Flera ungdomar sprutade med en brandsläckare genom brevinkastet till fritidsgården i Nyfors i Eskilstuna under söndagskvällen. Kort därefter greps två personer misstänkta för förberedelse till grov skadegörelse.

Det var strax före klockan 22 på söndagskvällen som fritidsgården i Nyfors utsattes för skadegörelse. Enligt polisen hade flera ungdomar fått tag på en brandsläckare, vars innehåll de tömde in genom brevinkastet till lokalen.

Polisen kunde kort därefter gripa två ungdomar, 17 och 19 år gamla, i närheten av platsen. De är nu misstänkta för förberedelse till grov skadegörelse, då de hade en påse med bensinflaskor på sig.

Oroligt flera kvällar i rad

Den äldre killen anhölls senare medan den yngre släpptes på grund av sin unga ålder.

Det har varit oroligt i området flera kvällar i rad. Under lördagsnatten anhölls fyra ungdomar, som är mellan 15 och 18 år, misstänkta för våldsamt upplopp efter att fritidsgården utsatts för en raketattack. Flera personer, poliser och husfasader ska också ha fått raketer och stenar kastade mot sig.

– Vår bild är att det är oroligt i området, men inte att det är kopplat till fritidsgården. Och här behöver vi hjälpas åt, säger Lena Sjöberg Renholm, områdeschef för Ung fritid och mötesplatserna i Eskilstuna.

Lyste med laser mot polishuset

Två av de anhållna personerna släpptes senare, men de är fortfarande misstänkta för brottet.

Enligt arbetsledaren på fritidsgården kommer verksamheten att hålla öppet som planerat under sportlovsveckan.

Under söndagskvällen ska flera ungdomar också ha lyst med en grön laserpekare mot polishuset i Eskilstuna. Polisen lyckades springa ifatt tre ungdomar, som nu misstänks för försök till grov misshandel och brott mot strålskyddslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.