Den 40-årige mannen pekas av flera personer ut som en ledande kriminell i Katrineholm. Han har erkänt vapenbrott men nekar till övriga brott.

Här är de misstänkta i brottshärvan i Katrineholm

Publicerad

Mord, våldtäkt, vapen och droger. Elva personer har åtalats för olika brott i samband med rättegången för mordet på Östra skolan. I bildspelet ovan ser du vilka som är misstänkta för vilka brott.

Exmaken. Misstänks av polis och åklagare ha anstiftat mordet på sin exfrus nya pojkvän. Nekar till brott.
Nekar till inblandning i mordet.
Nekar till inblandning i mordet.
Nekar till inblandning i mordet.
Pekas av 40-åringen ut som en yrkeskriminell som pressat de yngre mordmisstänkta på pengar på grund av en knarkskuld. Nekar till brott.
40-åringens flickvän. Stöder hans version. Erkänner vapenbrott.
Mamman till den man som misstänks ha anstiftat mordet vid Östra skolan. Är själv målsägande i ett av åtalen, då 40-åringen misstänks ha pressat henne på miljontals kronor. Det är oklart om det har något samband med mordet.
Pekas av de tre yngre mordmisstänkta männen ut som en springpojke till 40-åringen, som i sin tur menar att det är tvärtom: 19-åringen är en springpojke åt de yngre männen. Själv nekar 19-åringen till inblandning. Åtalas för att ha skyddat 40-åringen.
Misstänks för att ha hjälpt till att gömma ett vapen. Nekar till brott.
Åtalas för att tillsammans med två av de mordåtalade ha försökt att sälja över två kilo cannabis. Nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet