Dömd i brottshärva efterlyst – dök aldrig upp på anstalten

Uppdaterad
Publicerad

Mannen friades från misstankarna kring mordet vid Östra skolan i Katrineholm 2017 men dömdes för andra brott. Nu är mannen efterlyst efter att inte ha anmält sig till Kriminalvården för att avtjäna sitt straff.

I hovrätten dömdes den 25-årige mannen för bland annat misshandel, vapenbrott och narkotikabrott men friades för inblandningen i mordet på en 35-årig man vid Östra skolan 2017.

Han dömdes till fängelse i ett år och två månader. Men mannen har varken kvitterat ut sin inställelseorder eller kommit till Mariefredsanstalten där han skulle avtjäna sitt straff, enligt Kriminalvården som nu har utfärdat en efterlysning.

Söks av polisen

Om en person som ska avtjäna sitt straff inte dyker upp till anstalten blir det en fråga för polisen. 

– Polisen söker på hemadressen och närområdet i första läget och om inte personen hittas då blir det en efterlysning, säger Kristina Granqvist, presschef på Kriminalvården. 

Polisen söker efter honom genom regelbundna kontroller och att besöka områden där han brukar vistas. 

– Vi slutar inte att leta efter personer, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet