Här blir Hasse Öhrman först ut i den storskaliga vaccinering som nu inleds i Eskilstuna och Sörmland. Foto: Lars Adolfsson/SVT

Hasse först ut att vaccineras i Eskilstuna: ”Kul att få vara etta på något område”

Uppdaterad
Publicerad

Idag startade vaccineringen mot covid i Eskilstuna. Hasse Öhrman på Bolindergården blev den första att få det eftertraktade sticket.

Hur det kändes?

– Jo det är kul att få vara etta på något område, kommenterade Hasse Öhrman.

Coronaviruset i Sörmland

Tio boenden

Förutom Bolindergården erbjuds boende på tio olika omsorgsboenden i Eskilstuna vaccinering under onsdagen och torsdagen. De andra boendena är Tunagården, Skogsgläntan, Lagersbergsgården, Åbacken, Solåsen, Marielund, Oxen, Djurgården och Eskilshem.

82-årige Hasse Öhrman gläds åt att ha fått sin första dos av vaccinet

– Jag ser fram emot att bli befriad så att man kan umgås och leva ett normalt liv som man gjort tidigare.

Andra kommuners planer

Katrineholm startar sin vaccinering den 4 januari, och först ut blir boende på Strandgårdens äldreboende.

I Strängnäs har man aviserat att vaccineringen på kommunens äldreboenden inleds den 5 januari, och vecka 3 hoppas man gå vidare inom hemsjukvården.

Gnesta kommun meddelar att förberedelser pågår för att inleda vaccination på kommunens äldreboenden under nästa vecka. Vecka 3 och framåt så är planen att starta vaccineringen av personer med hemsjukvård och hemtjänst.

Först ut i Flen blir boende på äldreboendet Solviken den 5 januari. Senast vecka 2 ska alla som bor på äldreboenden inom Flens kommun och som vill ha vaccinet ha fått det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet