Foto: Hanna Maxstad /Hanna Maxstad

SVT-serien Hemma hos Elliot kan prisas på internationell tv-gala

Publicerad

SVT-programmet Hemma hos Elliot som hade premiär för drygt ett år sedan handlar om Elliot Maxstad från Katrineholm och hans upptåg tillsammans med familjen. Nu har programmet nominerats till ett pris på en internationell tv-gala.

Allt började med att Elliot tillsammans med sin pappa började lägga ut klipp där de bakar på Instagram. Deras konto blev snart populärt och har idag dryga 80 000 följare. Sedan följde SVT-serien Hemma hos Elliot som nu alltså nominerats till ett internationellt pris på tv-festivalen Prix Jeunesse International 2022 i München. Serien är nominerad i kategorin Up to 6 Years Non-Fiction och till UNICEF Special Prize.

Elliot föddes med Crouzons syndrom vilket gör att hans ansiktsskelett utvecklas på ett annorlunda sätt. Och genom serien och uppmärksamheten hoppas familjen kunna belysa och avdramatisera olikheter.

– Vi är jätteglada över nomineringen. Exponeringen leder till att fler ser att det är okej att vara annorlunda, säger mamma Hanna Maxstad.

Prisutdelningen på festivalen äger rum den 15:e juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.