Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jari Puustinens (M) reaktion på att drogtesterna inte bedöms vara genomförbara – och hur han nu går vidare med frågan. Foto: Aymen Mussa/SVT

M-toppen ville drogtesta 10 000 kommunanställda i Eskilstuna – får nej: ”Lagen ligger efter”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Jari Puustinen (M) i Eskilstuna ville att alla anställda på kommunen skulle drogtestas. Frågan utreddes och nu har svaret kommit – det går inte att göra med dagens lagstiftning.

– Det är olyckligt, lagen ligger efter, säger han.

Utspelet från Puustinen (M) kom efter en svart helg i Eskilstuna juli 2023 där en 23-åring man skjutits ihjäl under fredagen och bara ett dygn senare sköts en 16-pojke i huvudet och fick allvarliga skador.

Puustinen (M) säger att drogerna är grunden till den grova kriminaliteten i Eskilstuna och att införa obligatoriska drogtester av de anställda skulle vara en del i kampen mot brottsligheten. Detta eftersom droganvändning göder gängens ekonomi, menar Puustinen.

Prover på avloppsvatten i kommunen har visat att det finns en omfattande narkotikakonsumtion i Eskilstuna.

Strider mot grundlagen

Frågan som nu har utretts av kommunens personalutskott är dels om det går att göra frivilliga och slumpmässiga drogtester av redan anställd personal, dels införa krav på drogtester vid nyanställning.

Utredning kommer fram till att båda frågorna kan strida mot grundlagen och att det saknas kollektivavtalsstöd.

– Jag hade hoppats att man kunde hitta en väg, säger Puustinen.

Han säger att han var väl medveten om de juridiska svårigheterna, men menar samtidigt att lagstiftningen inom offentlig sektor inte hänger med verkligheten.

Anställda inom offentlig verksamhet har ett starkare integritetsskydd än inom den privata sektorn. Men Puustinen (M) vill att det blir samma villkor för båda.

– Det är olyckligt, lagen ligger efter, säger han.

Kan erbjuda drogtest

I utredningen konstaterar man att kommunen i dag kan arbeta som tidigare genom förebyggande insatser mot användning av droger och erbjuda drogtest vid misstanke om drogpåverkan.

– Det faller på frivilligheten, det är ett slag i luften. Det är ungefär som om alla nykterhetskontroller skulle vara frivilliga. Det handlar inte om att slänga ut anställda, utan att kunna ge hjälp och stävja brottsligheten, säger Jari Puustinen.

DROGTESTER INOM OFFENTLIG SEKTOR

Regeringsformen begränsar den offentliga sektorn att drogtesta sina anställda genom skydd mot påtvingade kroppsliga ingrepp, som drogtestning (2 kap. 6 § regeringsformen).

Lagen om offentlig anställning ger offentliga arbetsgivare rätt att beordra en hälsoundersökning, som innefattar drogtestning. Men bara när den anställdes hälsotillstånd skulle kunna medför risk för människors liv och hälsa eller betydande skador på miljö eller egendom. Det kräver också att detta specifikt anges i den anställdes kollektivavtal, eller att det föreskrivs av regeringen (30 § lag om offentlig anställning).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.