Kontakta SVT:s reporter Erik Norbergh och berätta om hur det är på din förskola. Foto: SVT

Hur ser det ut på din förskola?

Publicerad

Hur är det på den förskola där du jobbar eller ditt barn går? Har ni lyckats minska barngruppen i enlighet med Skolverkets definition? Hör gärna av er med såväl positiva som negativa erfarenheter.

Det skiljer sig mellan hur många avdelningar eller hemvister som flera av Eskilstunas förskolor anger på kommunens hemsida, och hur många som rapporterats in till Skolverket som underlag för statistiken om barngruppernas storlek. Det beror på att man delat in avdelningar eller hemvister i grupper och sedan rapporterat dem som en barngrupp.

För att det ska få räknas som en barngrupp ska barnet tillbringa större delen av sin dag där, och gruppen ska ha samma sammansättning större delen av dagen och över tid. Enligt Skolverket är det inte tillåtet att använda statsbidraget för att skapa mindre barngrupper under en begränsad del av dagen.

SVT granskar barngrupper i förskolan

På några av Eskilstunas förskolor uppfylls inte Skolverkets definition för vad som får kallas barngrupp, enligt personal som jobbar där.

Hur är det på andra förskolor? Finns det positiva exempel som andra kan inspireras av? Eller känner du igen problembilden från din förskola? Kontakta gärna reporter erik.norbergh@svt.se, eller tel: 016-16 16 83.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar barngrupper i förskolan

Mer i ämnet