Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I Flen får frivilliga betalt för att hjälpa till med krisarbetet Foto: SVT

I Flen får frivilliga betalt för att hjälpa till med krisarbetet

Uppdaterad
Publicerad

Flens kommun har sedan några år tillbaka ett avtal med en särskild grupp med frivilliga. Ett avtal som innebär att frivilliga får betalt för att hjälpa till under övningar och i skarpa krissituationer.

Om strömmen plötsligt går och är borta i flera dygn eller om en svår trafikolycka skulle inträffa rycker frivilliga ut för att hjälpa kommunen med krisarbetet. Det kan till exempel handla om att upprätta särskilda platser dit människor kan komma för att få information, om det inte skulle gå att komma åt kommunens hemsida eller använda telefonen.

Flen är tilllsammans med Strängnäs de enda kommunerna i Sörmland där det finns sådana här frivilliga resursgrupper, som det kallas.

– Jag förstår inte hur de tänker i de andra kommunerna. Kanske tänker de att hemvärnet kan hjälpa till och det kanske de kan. Men jag tycker att det är aningslöst, säger Lisbeth Breivig (M), ordförande i Flens civilförsvarsförening.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strömlöst Sverige

Mer i ämnet