43-årige Joakim Danielsson blev i höstas allvarligt sjuk i covid-19. Hör honom berätta om vägen tillbaka i klippet ovan. Foto: Privat/SVT

Joakim, 43, trodde corona skulle bli en lätt match – då vände allt

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstunabon Joakim Danielsson, 43 år, blev i höstas allvarligt sjuk i covid-19. När han vaknade efter två veckor i respirator kunde han knappt röra sig. Han berättar att han fortfarande kämpar för att komma tillbaka till sitt gamla jag.

– Det är inte bara det fysiska utan det psykiska också, säger han. 

Joakim Danielsson är en av de omkring 240 personer som vårdats på covid-iva i Sörmland. Han levde fram till i höstas ett vanlig familjeliv i Eskilstuna. När han drabbades av covid-19 trodde han att han skulle komma lindrigt undan.

Förstod inte allvaret

Joakim var till en början lätt krasslig, men efter drygt en vecka fick han åka in akut till sjukhuset. Han förstod dock inte själv hur sjuk han var, utan det var hans fru Linn som ringde ambulans.

Coronaviruset i Sörmland

– Hade jag varit ensam hade det kunnat gå hur som helst, säger han.

”Ett vidrigt lotteri”

Sjukdomen slog hårt och Joakim tillbringade över två veckor på covid-iva. 

– Det här viruset är som ett vidrigt lotteri, vem som helst kan drabbas, säger han. 

Joakim började nyligen jobba 25 procent, men känner att det är långt kvar innan han hittat tillbaka till den han var innan covid.

Hör Joakim dela med sig av sin resa – från iva till där han är idag – i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet