I dag var det sista förhandlingsdagen i hovrätten. Foto: Lisa Andreasson/Oskar Jönsson

Katrineholmshärvan: Sista förhandlingsdagen i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen hölls den sista förhandlingen i hovrätten om mordet vid Östra skolan i Katrineholm.

För de två personer som sitter häktade, en 22-åring som är misstänkt för mord och en 41-åring som är misstänkt för bland annat medhjälp till mord, yrkade försvaret att de ska försättas på fri fot.

Talade om var vapnet fanns

41-åringens försvarsadvokat hävdar att hans klient är den som medverkat till att det kunnat bli ett åtal och en rättegång, genom att han uppgav var mordvapnet fanns.

– Utan hans uppgifter hade det varit ett så kallat ”cold case”, och skulle han vara inblandad vore det synnerligen dumt att avslöja var mordvapnet var, säger försvarsadvokat Mikael Abrahamsson.

Han berättar vidare att det är en komplex process och att det i det här skedet är svårt att uttala sig om hans klients chanser i den kommande domen.

DNA-bevisning

Chefåklagaren menar att den telefonanalys som genomförts och att 22-åringens DNA-spår på mordvapnet är tillräckliga bevis för att fälla de båda åtalade för mord.

– Att vi har mordvapnet är den bästa bevisningen i hela utredningen, säger chefsåklagare Robert Eriksson.

Domen kommer att meddelas den 28 september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet