SD-krav på tiggeriförbud även i Eskilstuna

Publicerad

Sverigedemokraterna i Eskilstuna anser att tillståndskravet har haft för liten effekt och tycker att kommunen istället ska införa ett tiggeriförbud, likt Katrineholms. Men det ser inte ut att bli aktuellt.

Sedan den förste augusti är det krav på tillstånd för passiv penninginsamling i Eskilstuna kommun. Tillståndet kostar 250 kronor och en ansökan kan göras på nätet eller direkt på polishuset. Än så länge har tio personer ansökt om tillstånd och sex har fått dessa beviljade.

För liten effekt

Sverigedemokraterna i Eskilstuna anser därmed att tillståndskravet har haft för liten effekt och föreslår nu att kommunen inför tiggeriförbud på kommunal mark, likt Katrineholms.

I klippet ovan berättar Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande, och Kim Fredriksson (SD), gruppledare, om hur de resonerar kring tillståndskravet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tiggeritillstånd i Eskilstuna

Mer i ämnet