Köreleven hade bland annat kört för fort under uppkörningen och blev upprörd då han kuggades av bilinspektören. Foto: Bertil Ericson/TT (arkivbild)

Kuggad körelev dödshotade trafikinspektör

Publicerad

En trafikinspektör blev dödshotad efter att ha underkänt en körelev under en uppkörning i Eskilstuna på måndagsförmiddagen.

Händelsen inträffade när uppkörningen avslutats och bilen parkerats utanför Trafikverkets lokaler på Tullgatan i Eskilstuna.

Då bilinspektören förklarade för köreleven, en 28-årig man, att han inte klarade uppkörningen blev mannen rasande. Han började enligt polisanmälan att gapa och skrika och sa att han skulle döda trafikinspektören.

Kollegor till bilinspektören kom till undsättning men köreleven lugnade inte ner sig och polis tillkallades. 28-åringen misstänks för nu för hot mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.