Kulan gick igenom kvinnans bröst – två män åtalas efter skjutning utanför Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

På nyårsdagen sköts en kvinna av misstag i en husvagn i ett samhälle utanför Katrineholm. Kulan som gick genom kvinnans bröst var menad att träffa en annan person, enligt åklagaren. Nu åtalas två män för dådet.

På kvällen den 1 januari avfyrades ett skott utomhus riktat mot en husvagn där två personer i 50-årsåldern befann sig. Skottet var egentligen menat att träffa mannen i husvagnen, enligt åtalet. Istället gick kulan igenom kvinnans vänstra bröst. Kvinnan klarade sig dock utan livshotande skador. 

Senare under natten kunde polisen gripa två män som nu står åtalade. En man i 60-årsåldern misstänks vara skytten. Han åtalas för försök till mord och vållande till kroppsskada. Mannen ska ha skjutit med ett vapen utan licens och han misstänks även ha varit drogpåverkad.

Enligt åtalet ska den misstänkte skytten ha fått skjuts till brottsplatsen av en man i 40-årsåldern. Han satt frihetsberövad, men släpptes efter två veckor. Han är dock fortsatt misstänkt för medhjälp till försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.