Mannen hittades död i en utbrunnen skåpbil i december 2018. Han hade innan dess varit saknad av anhöriga en tid. Foto: Polisen

Kvinna friades efter misstänkt mord i Hedlandet – nu överklagas domen

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har nu överklagat domen mot den kvinna som friades från mord på en man i 50-årsåldern tidigare i somras. Kvinnan dömdes då för brott mot griftefriden sedan Eskilstuna tingsrätt funnit det klarlagt att hon bränt den döde mannens kropp.

Kvinnan och mannen, som var hemmahörande i Västmanland, hade en relation vid tiden för mannens död, i december 2018. Kvinnan skulle snart misstänkas för mord sedan mannens kropp hittats i en utbrunnen bil i Hedlandet utanför Eskilstuna.

När åtal väcktes i våras hade utredarna inte kunnat fastställa någon dödsorsak och i rätten ansågs inte åklagarens bevisning hålla för att fastställa att kvinnan mördat mannen. Däremot ansåg tingsrätten att kvinnan varit aktivt inblandad i mannens död.

Kvinnan dömdes den 6 juli för brott mot griftefriden och grovt bedrägeri till fängelse i två år och sju månader.

Tyst i förhör

Åklagaren Anna Asklöf hade yrkat på ett livstidsstraff och sade i samband med att domen kom att hon avsåg att överklaga.

I sin överklagan menar nu Anna Asklöf att det inte finns någon annan möjlig gärningsman och att mannen inte begått självmord eller dött av en olycka.

Den friade kvinnan var tyst i förhören och i rättegången trots indicier som pekade ut henne som gärningsman. En omständighet som enligt åklagaren borde vara något som förstärker bevisningen mot kvinnan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En man hittas död i en utbränd bil – det här är vad som hänt i Hedlandetfallet på 90 sekunder. Foto: Polisen/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet i Hedlandet

Mer i ämnet