Lastbil i diket – påverkade trafiken hela dagen

Publicerad

Olyckan inträffade strax efter klockan åtta på söndagsmorgonen på riksväg 56 utanför Eskilstuna och bärgningsarbetet pågick hela dagen.

En lastbil hamnade, på grund av halt väglag, i diket strax norr om Alberga på söndagsmorgonen. Det rådde begränsad framkomlighet på platsen, södergående körfält var blockerat och trafiken fick passera i norrgående körfält.

”Ligger upp och ner”

– Både dragbil och släpvagn ligger en bra bit ut i diket. Släpvagnen har dessutom hamnat upp och ner. Det rör sig om en lastbil på 60 ton som innehåller någon form av cementpulver, säger Anders Ellow, inre befäl vid räddningstjänsten.

Bärgaren var på plats vid niotiden och arbetet med att bärga lastbilen pågick hela dagen.

Ingen person skadades i samband med olyckan.

Få trafikolyckor – trots besvärligt väglag

Trots besvärligt och halt väglag har få övriga trafikolyckor inträffat i länet.

– Det har varit sju rena trafikolyckor under helgen, det är förhållandevis få. Förhoppningsvis för folk har varit duktiga på att hålla hastigheten, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer