Trosa kommun rankas högt i SKR:s Öppna jämförelser om företagsklimatet. Foto: TT

Lista: Så nöjda är Sörmlands företagare med kommunernas service

Publicerad

I veckan publicerade Sveriges kommuner och regioner, SKR, ny statistik som visar hur nöjda landets företagare är med servicen i sina kommuner. Resultatet visar på stora skillnader, såväl på riksplanet – som i Sörmland. 

Mätningen har genomförts för nionde gången sedan 2010 och bygger på svar från nästan 33 000 företagare i landet. Svaren mäts i ett nöjd-kund-index (NKI) inom sex olika områden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd.

SKR skriver i ett pressmeddelande att ett NKI-värde på 74 av 100 möjliga indikerar att företagarna är nöjda med den service som erbjuds i kommunen.

Trosa med topplacering

Nedan följer var de sörmländska kommunerna placerar sig på rankingen av samtliga kommuner i landet, samt vilket indexvärde som räknats ut för varje kommun:

8 Trosa: 85

31 Strängnäs: 80

60 Gnesta: 77

62 Eskilstunna: 77

90 Katrineholm: 75

92 Nyköping: 75

118 Flen: 73

169 Oxelösund: 68

– Vingåker: Finns inte med i undersökningen.

Högst betyg i landet fick Bodens kommun med ett NKI på 88.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.