Foto: TT

Louise Quinn tillåts söka ny klubb

Uppdaterad
Publicerad

Engelska fotbollsförbundet godkänner att spelarna i konkurslaget får gå till nya klubbar även fast transfer-fönstret är stängt. En av dem som berörs är tidigare Eskilstunaspelaren Louise Quinn.

Eskilstuna Uniteds före detta kapten Louise Quinn fick ett tufft besked i onsdags då det såg ut som att det var färdigspelat för säsongen. Hennes lag Notts County Ladies i den engelskaligan gick i konkurs ochsamtliga spelare i laget hamnade i en tuff situation. I och med att transferfönstret var stängt så fick inte spelarna söka sig till nya klubbar utan behövde vänta tills fönstret öppnar igen i sommar.

Får söka nya klubbar fast transferfönstret är stängt

Men under torsdagskvällen kunde BBC berätta om att det engelska fotbollsförbundet hade beviljat spelarna en chans att få byta klubb redan nu.

På Twitter skriver Louise Quinn om det glädjande beskedet och ger även stor eloge till spelarförbundet Proffessional Footballers Association, PFA, som hjälpt till i förhandlingarna så att spelarna kunde gå med i nya lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.