Foto: SVT

Lövsta ungdomshem stängs nu för gott: ”Vi ser det som positivt”

Publicerad

Statens institutionsstyrelse, Sis, lämnar hyresavtalet för Lövsta ungdomshem i förtid. Det betyder att ungdomshemmet som stängdes tillfälligt under våren 2019 nu stängs permanent.

– Vi ser det som positivt då vi frigör mycket pengar som vi kan investera i våra andra verksamheter, säger Jesper Lindberg pressekreterare på Sis.

Det kritserade ungdomshemmet Lövsta i Vagnhärad stängdes tillfälligt i mars 2019, efter flera skandaler, vilket SVT Nyheter Sörmland skrivit om. Målsättningen då var att öppna ungdomshemmet igen, men nu har Sis kommit överens med fastighetsägaren att lämna hyresavtalet.

– Vi hade ett avtal till 2035, men har nu beslutat att lämna i förtid, säger Jesper Lindberg.

Når inte upp till behoven

Sis menar att Lövsta ungdomshem inte uppfyller myndighetens behov för en fungerande verksamhet. Därför har de valt att investera pengarna som frigörs i myndighetens andra verksamheter och ungdomshem.

– Lövsta kan inte möta de behov vi har för att ge en bra vård, säger Jesper Lindberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Missförhållanden på Lövsta ungdomshem

Mer i ämnet