Foto: SVT

Kritiserade ungdomshemmet Lövsta stängs tillfälligt

Publicerad

Efter upprepade missförhållanden kommer ungdomshemmet Lövsta i Vagnhärad att stängas under en begränsad period. Det skriver Statens institutionsstyrelse, SiS.

Missförhållandena på Lövsta har uppmärksammats under flera år.

Bland annat har inspektionen för vård och omsorg kritiserat ungdomshemmet för bristande kompetens hos personalen och att barnen inte tillförsäkrats en trygg och säker vård.

Lövsta ungdomshem

Och senast i förra veckan gjordes en polisanmälan om misstänkt våldtäkt mot barn på Lövsta.

Ungdomarna omplaceras

Nu ska ungdomshemmet stängas tillfälligt och ungdomarna kommer att omplaceras till andra ungdomshem. Något som enligt SiS ska genomföras successivt när lediga platser uppkommer.

Enligt SiS har Lövsta under en längre tid haft svårt att rekrytera tillräckligt med personal med rätt kompetens. Deras förhoppning är att nedstängningen ska ge möjlighet till rekrytering, omstrukturering och andra insatser som ska säkra hemmets verksamhet.

Arbetsmiljön för medarbetarna ska vara ännu en faktor till varför hemmet stängs tillfälligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lövsta ungdomshem

Mer i ämnet