Stefan Hell Fröding, pressansvarig på Statens institutionsstyrelse, som driver ungdomshemmet Lövsta. Foto: Statens institutionsstyrelse/SVT

Sis: ”Unikt att en hel institution stänger”

Uppdaterad
Publicerad

Alla 21 ungdomar som i dag finns på ungdomshemmet Lövsta i Vagnhärad har fått en placering på någon av Statens institutionsstyrelsens, Sis, 22 andra ungdomshem.

Det var i fredags som Sis generaldirektör beslutade att tillfälligt stänga ungdomshemmet Lövsta. Sedan dess har myndigheten jobbat med att hitta nya platser till hemmets alla ungdomar. I dag meddelade Sis att alla har fått en ny placering, men att alla har ännu inte hunnit flyttas.

– Vi har haft återkommande kontakt med socialtjänsten och jobbat med att placera ungdomarna på en plats som passar just dem. Nu återstår bara det praktiska med flytten, säger Stefan Hell Fröding, pressansvarig på Sis.

Lövsta ungdomshem

Unik händelse

Myndigheten kan inte svara på hur länge Lövsta kommer att hållas stängt, men man bekräftar att det är en unik händelse att ett helt ungdomshem stängs.

– Att avdelningar stänger händer från och till. Det kan vara på grund av att man behöver kompetensutvecklas eller renovera. Men det är unikt att en en hel institution stänger, säger Stefan Hell Fröding.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lövsta ungdomshem

Mer i ämnet