Man allvarligt misshandlad på innergård i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern blev under torsdagskvällen allvarligt misshandlad i stadsdelen Brandkärr i Nyköping. Polisen har fortfarande inte gripit någon.

Larmet om misshandeln kom in till polisen kvart i åtta på torsdagskvällen. När polisen kom till innergården på Brandkärrsvägen hittade de en man i 20-årsåldern med allvarliga sårskador på kroppen.

– Det rör sig om allvarliga skador orsakade av någon typ av vasst föremål, men vi har inte anträffat något sådant, sa Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Mordet vid rosvalla

En man förd med ambulans till sjukhus

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, och polisen har spärrat av platsen, som man tror är brottsplatsen.

Polisen inledde en utredning om mordförsök, och har hållit förhör med vittnen samt jobbat med att säkra spår på brottsplatsen.

– Vi vet väldigt lite än så länge. Vi har ingen frihetsberövad, säger Henrik Hägglund vid grova brottsroteln i Nyköping.

Mordförsök två kvällar i rad

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt, och vill gärna att personer som kan ha sett något i samband med händelsen hör av sig.

Det är andra kvällen i rad som ett mordförsök äger rum i Nyköping. Men polisen ser ingen direkt koppling mellan händelsen i Brandkärr och den i Rosvalla under onsdagen.

– Nej det gör vi inte, säger Henrik Hägglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet vid rosvalla

Mer i ämnet