Merparten av händelserna har skett på stadsdelen Söder i Eskilstuna. Foto: Johan Pfriem/SVT

Man åtalas misstänkt för serie av attacker mot kvinnor i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas nu misstänkt för 17 brott som han ska ha utsatt framför allt kvinnor för i Eskilstuna.

Den misstänkta gärningsmannen kom antingen gående eller cyklande och har ibland fått kvinnornas uppmärksamhet genom att knacka dem på axeln eller liknande.

– Han har antingen spottat dem i ansiktet eller gett dem en örfil, sade polisens presstalesperson Åsa Willsund den 16 september.

Mannen, som är 22 år gammal, åtalas för totalt nio fall av ofredande, sju fall av misshandel och ett fall av olaga hot. I ett par av fallen är de målsägande män.

Flest i augusti och september

22-åringen erkänner ett fall av misshandel och ett fall av ofredande men nekar till att han ska ha utfört merparten av brotten han står åtalad för. I flera fall erkänner mannen att han träffat kvinnorna som anklagar honom för attackerna och att han varit på de angivna platserna, men att han inte utfört attackerna.

En av attackerna ska ha skett i början av juni, och resterande fall i augusti och september.

De flesta attackerna som mannen misstänks för har skett i de centrala delarna av staden men även i sydöstra Eskilstuna och i Vilstaskogen. Foto: SVT Grafik

Vill du ha koll på vad som händer i Sörmland? Ladda ner SVT Nyheters app och välj Sörmland för lokala pushnotiser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.