Man får fängelse för våldtäkt på efterfest

Publicerad

En man har dömts till fängelse efter att ha våldtagit en sovande kvinna efter en fest i hennes lägenhet i Eskilstuna tidigare i år.

Det var under en natt i mitten av januari som en kvinna i Eskilstuna gick på krogen. Festandet fortsatte sedan hemma hos henne. Någon gång under kvällen gick hon och la sig, samtidigt som andra av hennes kamrater började säga till övriga festdeltagare att lämna lägenheten. Men en 23-årig man stannade kvar.

Vaknade av våldtäkten

Senare under natten vaknade kvinnan av att den 23-årige mannen våldtog henne. Den nyvakna kvinnan ska då ha lyckats skjuta mannen ifrån sig och tvingade honom att lämna lägenheten. Dagen efter polisanmäldes det hela och mannen greps misstänkt för våldtäkt.

Nekar till brott

23-åringen hävdar att det inte skett något sexuellt mellan honom och kvinnan. Polisens tekniker hittade dock hans sperma på lakanet och i kvinnans underkläder.

Mannen döms nu i tingsrätten till två års fängelse för våldtäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.