Nyköpings tingsrätt dömer mannen till ett års fängelse efter att han bland annat nästan kört på en polis. Foto: SVT/Polisens förundersökning

Man försökte köra på polis i Katrineholm – får skärpt straff

Publicerad

En man i 50-årsåldern, som dömts till fängelse för att ha försökt köra på en polis med sin bil i Katrineholm, ville bli frikänd och överklagade. Men i stället skärper hovrätten straffet.

Mannen dömdes i tingsrätten för försök till grov misshandel efter att ha försökt köra på polisen med sin bil. Enligt domen hände det den 24 mars i fjol på en parkering i centrala Katrineholm, och polisen har uppgett att hen tvingades hoppa undan för att inte bli påkörd.

Eftersom mannen var berusad vid tillfället dömdes han också för grovt rattfylleri. Han skulle också betala 10 000 kronor i skadestånd till polisen.

Hårdare straff

Men mannen ville bli frikänd och överklagade tingsrättens dom. I den högre instansen gick det dock inte riktigt som han hade tänkt sig. Hovrätten ändrade inte tingsrättsdomen, förutom på en punkt.

I stället för ett års fängelse, som mannen dömdes till i tingsrätten, skärpte hovrätten straffet till ett år och sex månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.