Maria Eriksson sköts ihjäl på en cykelbana i Torshälla i december 2023. Foto: Privat/SVT

Man häktad misstänkt för mordet på Maria i Torshälla

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har häktas skäligen misstänkt för mordet på Maria Eriksson i Torshälla.

Det var den 11 december 2023 som 46-åriga Maria Eriksson hittades ihjälskjuten på en cykelbana i Torshälla utanför Eskilstuna.

Under onsdagen anhölls en man i 20-årsåldern och under lördagen häktades han skäligen misstänkt för mordet, vilket är den lägre misstankegraden. Åklagaren har nu till den 23 februari på sig att anmäla sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Mordet på Maria i Torshälla

– Han förnekar misstanken och i övrigt vill vi inte lämna några kommentarer, säger mannens advokat Lucas Wiberg.

Tidigare dömd

Den häktade mannen har tidigare dömts för bland annat våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Han har även varit placerad på flera HVB-hem och på ett av dessa boenden hade han startat en brand och angripit personal.

– Han var en gullig och osäker kille som tyvärr började umgås med fel folk, säger en person som hade hand om honom under tonåren men som vill vara anonym.

Mannen har även tvångsomhändertagits enligt lagen om vård av unga, LVU, efter en dom i förvaltningsrätten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen berätta om varför man först missade att den avlidna kvinnan hade skottskador. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Maria i Torshälla

Mer i ämnet