Det var i den här utbrunna skåpbilen som kvarlevorna efter en man i 50-årsåldern hittades i december 2018. Foto: Polisen

Man hittades död i utbränd bil i Hedlandet – 44-årig kvinna åtalas för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den 44-åriga kvinnan som suttit häktad misstänkt för mord på en man i 50-årsåldern sedan december 2018 åtalas nu vid Eskilstuna tingsrätt. Mannens kvarlevor hittades i en utbränd skåpbil i Hedlandet utanför Eskilstuna.

Både kvinnan och mannen är hemmahörande i Hallstahammars kommun i Västmanland men kvinnan hyrde från 1 december 2018 en fastighet i Eskilstuna.

Den utbrunna skåpbilen med mannens kvarlevor i hittades den 17 december 2018 och kvinnan häktades för mord före jul samma år. Hon har suttit häktad sedan dess.

Mordet i Hedlandet

Kvinnan misstänkt ha mördat mannen i början av december 2018. Efter mannens död ska hon ha transporterat kroppen och därefter bränt kroppen. Enligt åklagaren ska kvinnan och mannen ha varit förlovade vid tiden för händelsen.

Den 44-åriga kvinnan misstänkts även för att ha överfört över 450 000 kronor från mannens företagskonto samt privatkonto till sitt eget bankkonto.

Här hittades den döde mannen. Foto: SVT

Åklagaren: Jordkällare intressant

Kvinnan åtalas för mord, grovt bedrägeri och brott mot griftefriden. Enligt Eskilstunapolisen ska den misstänkta kvinnan ha varit tyst under förhören.

Åklagaren Anna Asklöf säger till SVT Sörmland att hon inte vet hur mannen bragts om livet men hon är ändå övertygad om att 44-åringen mördat honom.

Bland annat har kvinnan, i samband med mordet, renoverat en jordkällare på en fastighet hon hyrt utanför Eskilstuna och åklagaren menar att kvinnan kan ha använt jordkällaren för att hantera kroppen.

Enligt åtalet nekar kvinnan till samtliga åtalspunkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hedlandet

Mer i ämnet