Polisen släpper bild efter att man hittade en död man i en utbrunnen vit skåpbil av märket Mercedes-Benz i december på Hedlandet utanför Eskilstuna. Till höger syns en genrebild på en bil av samma märke. Foto: Polisen/Vauxford

Polisen släpper bild på bil – efter misstänkta mordet på Hedlandet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går nu ut med en bild på en utbrunnen skåpbil i vilken en man i 50-årsåldern hittades död i december. Kvinnan som är misstänkt för mord sitter fortsatt häktad.

Det var den 17 december förra året som mannens kvarlevor hittades i en utbrunnen bil i Hedlandet utanför Eskilstuna.

En 44-årig kvinna sitter sedan i december häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat den 50-åriga mannen från Hallstahammar.

Mordet i Hedlandet

Kvinnan uppges ha varit bekant med mannen. Hon har tidigare nekat till mord.

Bild tagen från platsen

Nu släpper polisen en bild tagen i samband med att mannen hittades.

– Den utbrända bilen är en Mercedes Vito, som varit vit innan branden, säger Lars Franzell, chef på avdelningen för grova brott i Eskilstuna.

På bilden syns även ett släp bakom bilen.

Hur går det med provresultaten från Nationellt forensiskt centrum?

– Vi väntar fortfarande på de forensiska analyssvaren, så att vi kan presentera dessa för den misstänkta kvinnan. Det lär dröja längre, kanske någon månad till.

Varför tar det så lång tid att få svar?

– Det tog rätt så lång tid för våra tekniker att säkra sådant som vi tänker är spår. När det gäller provsvar om DNA är det lång, lång väntetid hos NFC. De har stor arbetsbelastning just nu, säger Lars Franzell.

Vill ha in fler tips

Polisen har tidigare efterlyst uppgifter om en transportbil med släp som ska ha synts i Hedlandet någon gång den 12–14 december.

– Vi efterlyser ännu fler tips från allmänheten, säger Lars Franzell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hedlandet

Mer i ämnet