Foto: TT

Man blev blöt från vattenpistol – gav pojke en örfil

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid tretiden på tisdagseftermiddagen som polisen fick in ett larm om en man örfilat en pojke för att han skjutit vatten med en vattenpistol mot honom. Enligt polisanmälan var det en olyckshändelse.

Den 30-årige mannen kom gående längs Skiftinge centrum i Eskilstuna där två pojkar sköt vatten på varandra med vattenpistoler. Enligt polisen så råkade en av pojkarna skjuta på mannen, som då gick fram och gav en av pojkarna en örfil.

– Som jag uppfattat det så var det inte meningen att träffa mannen, men han blev riktigt förbannad, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen.

Anmälan upprättad

Polis tillkallades till platsen men 30-åringen hade då redan avvikit från området. En anmälan om ringa misshandel har upprättats och polisen har även pratat med vittnen.

– Vi har varit på plats och hört pojkarna och deras föräldrar som befann sig i närheten. Vi har i nuläget ingen misstänkt gärningsman men vi ska utreda fallet vidare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.